Over mij
15342
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15342,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-theme-ver-29.8.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Over mij

Mijn naam Michaël spreek je uit als: MIE-GAA-EL. Hoewel ik je niet verbeter als je Michiel, Michel of Michael (op z’n Engels) zegt. Opgericht in 1974 en opgegroeid in Langedijk waar hard werken en normaal doen de norm is. Als rasechte West-Fries houd ik van kool en kermis. Na verschillende commerciële en leidinggevende functies gehad te hebben bij de Rabobank, gooide ik in 2012 het roer om. Ik besloot mijn baan op te zeggen en alle zekerheden die daarbij hoorden om mijn grote passie te volgen: het helpen van mensen om zichzelf beter te maken.

 

Ik geloof er namelijk in dat iedereen zichzelf altijd kan verbeteren en ontwikkelen. Zelf begonnen op de MAVO heb ik inmiddels twee HBO Opleidingen en een Universitaire studie afgerond, aangevuld met ontelbare vakgerichte opleidingen. Mijn afstudeeropdracht was het onderwerp (persoonlijk) leiderschap en motivatie. In 2017 ontwikkelde en bedacht ik de Ambitiemeter®; mijn antwoord op alle testen die mensen in hokjes en kleurtjes duwen (iets waar ik een hekel aan heb). Over dit gedachtegoed schreef ik in 2021 Het Had-ik-dit-maar-eerder-geweten boek over Ambitie.

Michael (002)
Michael presenteert

Mijn specialisme is het implementeren van een Performance Culture binnen teams en organisaties. Hiervoor heb ik een nieuwe scan ontwikkeld: de Team Mentaliteit Scan®. Ook train en coach ik veel op thema’s als leiderschap, motivatie, teambuilding, persoonlijk leiderschap en timemanagement. Ik geef graag presentaties en lezingen hierover en doe dit op praktische, nuchtere en vooral humoristische wijze. Ik zorg ervoor dat zijn publiek altijd naar huis gaat met zowel een goed gevoel en nieuwe opgedane inzichten, als met een voorgenomen actie. Want kennis is nog geen macht, maar toegepaste kennis wel!

 

Ik woon in Oudkarspel, ben vader van de twee mooiste dochters van de hele wereld: Elise (18) en Julia (16) en partner van mijn vriendin Manon, die ouder, wijzer, slimmer en knapper is dan ik. Maar dat kan natuurlijk al snel. In mijn vrije tijd ben ik voetbalscheidsrechter in de top van het jeugdvoetbal. Daarnaast ontwikkel ik mezelf als standup comedian, schrijf ik liedjes en probeer ik een beetje piano en gitaar te leren spelen. Sinds vorig jaar heb ik een motor en daarmee toer ik graag rond. Ik houd onwijs van speciaal bier, op IPA na. Dat vind ik goor. En ik hou van chocola. En worst.